keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Tuottamus edellyttää luottamusta

Blogioppaan tekemisen aloitusistunto oli mielenkiintoinen ja opettavainen tilaisuus siitä huolimatta, että osallistuin tilaisuuteen etänä ja ihmiset jäivät kättelemättä ja kahvit saamatta. Kiitos teille!

Alkutapaamisen aikana muodostettiin tehtävästä yhteinen näkemys ja löyhä tavoite, jota kukin edistää omalla ammattialallaan ja omalla osaamisellaan. Lopputuloksen määrää, muotoa tai mittaa ei vielä tiedetä täsmällisesti, mutta yhteinen visio tulemasta on olemassa. Keskustelimme 'yleisesti tunnettun tiedon' jäsentämisestä sekä siihen viittaamisesta, mutta myös esimerkkien käyttökelpoisuudesta - varsinkin niiden varoittavien!

Prosessikaan ei ole ennalta määritelty putki, vaan eteenpäin lähdetään avoimin mielin ja valmiina poikkeamiin. Polulta poikkeamisiin koetetaan houkutella avaamalla ja julkistamalla toimintaa. Twitteriin perustettiin #blogiopas, wikikirjaston Blogiopas-sivut ovat avoinna kenelle tahansa ja tässä Blogiopas-blogissa ollaan valmiita keskusteluun.

Talkootyö on mahdollista ja hyödyllistä silloin, kun voi käyttää jo aikaisemmin tekemäänsä työtä ja kun uudet yhteydet hyödyttävät jokapäiväistä arkea omalla työpaikalla. Itse panen jakoon ja likoon tietoni mm. verkkokirjoittamisesta ja muusta viestinnästä. Käytännössä tämä tapahtuu itsenäisen työn lisäksi mm. hallituilla yhteiskirjoittamisen sessioilla. Niitä odotan innolla.

Toivottavasti toimintaan saadaan myös suunniteltua serendipiteettiäkin.

***

Tämä blogikirjoitus on osa neljän sarjaa: kirjoitin päivän aikana samasta aiheesta neljään eri blogiin. Muut ovat

Raportoin kokeesta tässä blogissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti