maanantai 1. marraskuuta 2010

Blogioppaan viikkotiedote 1.11.2010

Hyvää viikon ja marraskuun alkua blogioppaan tuottajaryhmälle ja muillekin kiinnostuneille!

Tämä on ensimmäinen blogioppaan viikkotiedote - tai pikemminkin joka toisen viikon tiedote, mutta ehkäpä viikkotiedote silti voisi toimia terminä tässäkin kun se hieman paremmin suussa taipuu :) Aloitustapaamisestamme on kulunut pari viikkoa, ja sen jälkeen oletettavasti opas ei ole ainakaan huimin harppauksin edennyt, vaikka hyvään alkuun päästiin toki aloitustapaamisessa. Ehkä on tarvittu aikaa myös hieman aloitustapaamisessa sovitun sulattelemiseen.

Käytännön asioita aluksi:

- Käythän hetimiten eli VIIMEISTÄÄN KESKIVIIKKONA 3.11. laittamassa itsellesi sopivat ajankohdat työryhmän verkkotapaamiseen marraskuun osalta Doodleen - pyytelin niitä viime perjantaiksi, mutta vain pari merkintää löytyy!
- Mikäli sinulla ei ole vielä kirjoitusoikeuksia tähän blogiin, pyydäthän niitä Joannalta!




Itsekään en ole ennättänyt sisältöä oppaaseen nyt tuottaa tai sen tarkempaan olemassaolevaan sisältöön perehtyä (otan tavoitteeksi seuraavaan kahden viikon kuluttua ilmestyvään tiedotteeseen mennessä tehdä tämän ja myös itse kirjoitella tekstiä), mutta tässä lyhyt tilannekatsaus blogioppaaseen lähinnä siitä näkökulmasta, mitkä osiot kaipaisivat ainakin siemenaineistoa, lisätty myös pyyntö alueen vastuulleen ottaneille käydä sitä lisäämässä esim. seuraavaan verkkopalaveriin mennessä:

- Ensinnäkin oikeastaan toive: voisiko jokainen vaikkapa ihan Wikikirjaston muokkausharjoituksena (ainakin niiden osalta ketkä eivät ole sinne vielä kirjoittaneet lainkaan) käydä lisäämässä blogioppaan etusivulta "Aikataulu, kirjoittajat ja työskentelyyn osallistuminen" -alaotsakkeen alta löytyvään listaan oman nimensä (jos haluat sen näkyvän listassa). Eli lyhyesti miten tämä tapahtuu:


1) Luo itsellesi tunnus wikikirjastoon (linkki "Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus" oikeassa yläkulmassa) ja kirjaudu sisään - näin muiden on helpompi pysyä kärryllä siitä, kuka muokkasi ja mitä (muokkaaminen toki onnistuu ilman tunnustakin).

2) Siirry blogioppan etusivulle ja rullaa em. osioon. Klikkaa osion otsikon vieressä olevaa muokkaa-linkkiä - näin saat muokattua sivulla vain ko. osion tekstiä, jolloin sivulla tapahtuvien samanaikaisten muokkausten väliset konfliktit vähenevät.

3) Avautuvassa muokkausnäkymässä editoi tekstin sekaan oma nimesi, lisää sivun alalaidasta löytyvään Yhteenveto-kenttään muokkauskommentiksi vaikkapa "nimi lisätty" tms. Sivun alalaidasta voit esikatsella tekemääsi muutosta, sen jälkeen tallenna se klikkaamalla "Tallenna sivu" -painiketta sivun alalaidassa ("Tallenna sivu" -painikkeen vierestä löytyy myös Peruuta-linkki, jos haluat perua muutoksen).

4) Lisätehtävä: halutessasi voit lisätä nimeesi linkin omalle wikisivullesi johon voit katsoa mallia Joannan nimestä - oman wikisivusi löydät klikkaamalla sivun ylälaidassa näkyvää tunnustasi - sivu on tyhjä jollet ole sitä vielä aloittanut.


- Sivulla Blogien erilaiset käyttötavat ei ole vielä juurikaan sisältöä, joten tämän vastuualueekseen ottaneet (Antti, Anne, Tanja, Leena E., Tarmo, Mikko, Leena V.) voisivat pistäytyä tuottamassa siemensisältöä (esim. seuraavaan verkkopalaveriin mennessä).

- Sivulla Blogien käyttö opetuksessa löytyy jonkin verran jo tekstiä - hyvä :)

- Blogien erilaiset kohderyhmät -sivu on myöskin aika lailla vailla sisältöä... Eli sivun vastuualueekseen ottaneet (samat kuin "Blogien erilaiset käyttötavat" -osion vastuulliset, koska sovittiin että tätä osiota ei kannata erottaa ainakaan vielä alkuvaiheessa erilliseksi) huomio, onnistuisiko seuraavaan verkkopalaveriin mennessä siemensisällön tuottaminen?

- Blogin käyttöönottoprosessi -sivulta löytyy tekijänoikeuksista tekstiä, mutta ei muuta, joten tähänkin kaivattaisiin vastuualueellisilta (Tarmo, Antti, Lotta) lisää tekstiä!

- Blogisisällön tuottamisprosessi - tekstiä löytyy Kirjoittaminen -alaotsakkeen alta, muuten ei vielä mitään eli toiveissa saada lisää tekstiä (Leena, Antti, Tanja, Lotta)!

- Hyvä blogikirjoitus -sivua on myös jo hyvin saatettu alkuun.

- Blogikirjallisuutta-sivulta löytyy jo muutama lisäys, tarkoituksena ei ole välttämättä alkaa ylläpitämään kattava kirjallisuuslistaa aihealueen kirjallisuudesta (tämähän riippuu myös siitä, miten blogiopas jatkossakin elää verkossa...), mutta ajatuksena on, että ainakin tämän blogioppaan tuotantoprosessin aikana listalle voisi lisätä hyviä aihealueen löytöjä.




Ei muuta kuin muokkailemisiin - koettaka vaikka jos tuon nimenne lisäämisen yhteydessä saisitte samalla hieman lisättyä tekstiä muuallekin :) Ja ihan tiedoksi - tämä blogiopas on jo paljon pidemmällä tässä vaiheessa kuin wikiopas oli samassa vaiheessa vuosi sitten joten kiitos paljon jo tähän asti tehdystä työstä!

Terkuin,
Joanna

2 kommenttia:

  1. Kauehean pitkä teksti eikä yhtään kuvaa ;)

    Laitoin RSS:n talteen

    VastaaPoista
  2. Sorry - olen hyvin lineaarinen teksti-ihminen... Mutta laitan siulle lisää oikeuksia niin voit muokkailla tekstin oheen kuvia jos haluat ;)

    VastaaPoista