keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Kuulumiset tuotantopalaverista

Tänään pidettiin tunnin mittainen tuotantopalaveri, jossa tarkoitus oli tuottaa oppaaseen sisältöä. Kiitos Eliakselle ja Leenalle mukanaolosta ja panoksesta! Aluksi juttelimme lyhyesti oppaan tämänhetkisestä tilasta. Sisältöä on syntynyt "hitaasti mutta varmasti". Vielä ei ole hätää, mutta pienikin panos vie opasta eteenpäin. Deadline lähenee kuitenkin nopeammin kuin uskoisi.

Pohdimme, miten tuottajajoukkoa saisi aktivoitumaan tai vaikka laajennettua. Elias ehdotti, että aktiivisia bloggaajia kutsuttaisiin mukaan kommentoimaan tai muokkaamaan puolivalmista opastamme. Jos joku tuntee sellaisia, vinkatkaa tästä mahdollisuudesta!

Totesimme, että luvun Blogien erilaiset kohderyhmät otsikon voisi muuttaa Blogien erilaiset käyttäjäryhmät -muotoon tai siitä johdettuun verbimuotoiseen otsikkoon. Viime kerrallahan sovimme, että oppaan otsikointi tarkistetaan päätöspalaverissa, jonka jälkeen tehdään tarpeelliset muutokset ja sivujen siirrot.

Mietimme myös, että kakkosluvun sanaston (peruskäsitteet) voisi siirtää omaksi luvuksi, esimerkiksi oppaan viimeiseksi, numeroimattomaksi luvuksi.

Siirryimme melko pian kukin tahollamme koneelle tuottamaan sisältöä oppaaseen. Ehdimme vajaassa tunnissa taas saada hanketta hieman eteenpäin. Tuotoksen ja oppaan nykytilan voi tarkistaa Wikikrjastossa.

Toivottavasti mahdollisimman moni ehtii tuottamaan sisältöä oppaaseen ennen seuraavaa palaveria. Monessa luvussa on pelkkiä ituja. Siitä ei kannata hämääntyä: voi alkaa tuottaa lihaa luiden ympärille oman mielen mukaan. Muiden tekstiä saa korjata ja täydentää.

Työn iloa!

Anna

PS Seuraavan kerran kokoonnumme verkossa to 17.2. klo 13-15. Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti